Bestuurlijke workshops 

Het stimuleren en ontwikkelen van bestuurskracht is van groot belang om de Limburgse volkscultuur te borgen. De regeling ‘ondersteuning besturen’ uit de voorziet in financiële middelen voor workshops ter versterking van die bestuurskracht. Aan bod komen onderwerpen als fondsen- en sponsorwerving, social media, verenigingsimago, het werven van jeugd en vrijwilligers en beter vergaderen.

 

De workshops worden georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg voor leden van verenigingen van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS) en Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) gezamenlijk. Dit betekent dat u ook kennis en ervaringen met andersoortige verenigingen kunt delen en past goed in de gedachte van 'creëren van crossovers’. Indien een workshop twee weken voor de workshopdatum niet vol is, dan kunnen ook leden van andere bij het Huis aangesloten organisaties zich aanmelden. Deelname is gratis.

 

Waarom zijn deze workshops interessant voor u en uw vereniging?

1. De thema’s sluiten aan bij de beleving en behoefte van verenigingsbesturen.

2. U deelt en leert van ervaringen van andere verenigingen.

3. De workshops worden gegeven door ervaren trainers die affiniteit hebben met het verenigingsleven.

4. Het betreft actieve bijeenkomsten, waarin u als deelnemer uw inzichten en vaardigheden kunt verbeteren ter bevordering van de bestuurskracht van uw vereniging.

Meer weten of aanmelden?