Basiscursus HaFaBra directie  

Vanaf zaterdag 29 september start Kunstencentrum Venlo met een basiscursus HaFaBra directie op de Goltziusstraat 21 in Venlo. Gedurende tien zaterdagochtenden laat docent Frank Steeghs de deelnemers kennismaken met de elementaire zaken van het dirigeren. De nieuwe cursus is geschikt voor mensen die als hulpdirigent de plaatselijke muziekvereniging ondersteunen.

 

Geen toelatingsexamen

Deelnemers hoeven geen toelatingsexamen te doen om zich in te schrijven voor deze basiscursus. Ze dienen ze wel een (of meerdere) blaasinstrumenten of slagwerk te spelen op minimaal C niveau. Op een laagdrempelige manier laat docent HaFaBra directie Frank Steeghs de deelnemers kennismaken met de elementaire zaken die een leider van een orkest of ensemble in huis moet hebben.

 

Opzet cursus

De cursus bestaat uit tien lesochtenden van drie uur. Deelnemers leren de basisvaardigheden van het dirigeren en krijgen de basiskennis aangereikt van de muziektheoretische vakken, algemene muziekleer en solfège. Ook wordt de praktijkgerichte kennis met betrekking tot partituur en instrumentatie bijgespijkerd. Aan het einde van de cursus vindt er geen eindexamen plaats. De kosten van deze cursus bedragen €295,-.

 

Frank Steeghs

Frank Steeghs studeerde trompet en HaFaBra-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Blaasorkesten (HaFaBra), symfonieorkesten en bigbands behoren tot zijn werkveld. Als gastdirigent werkte hij met beroepsorkesten als Rundfunk-Blasorchester Leipzig, het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso.

 

Inschrijven kan via Kunstencentrum Venlo.

Nieuws